Uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasıyla birlikte son kullanıcı güvenliği daha da önemli hale geldi.
Son kullanıcı cihazlarımızı korumak covid19 pandemi sonrası uzaktan çalışmanın yaygın bir uygulama olmasıyla daha kritik bir noktaya gelmiştir. Kullanıcıları tehdit eden yeni zararlı yazılımlar, fidye yazılımları ve sıfırıncı gün tehditleri sürekli artmakta bundan etkilenen cihazlar nedeniyle de kurumlar bu durumdan zarar görmektedir. Birçok üretici değişik yöntemlerle bu tehditleri engellemek için çözümler geliştirmektedirler.
Geleneksel son kullanıcı çözümleri yerine, aşağıdaki gibi özelliklere sahip çözümlerin daha efektif koruma sağladığı bu alanda uzman danışmanlar ve bağımsız kuruluşlar tarafından deneyimlenerek kanıtlanmıştır. Bu çözümlerin kullanıcı deneyimini de daha az etkilediği görülmüştür.
- Gelişmiş zararlı kod analizi (Exploit Prevention)
- Sezgisel analiz (Behavior Analysis , Heuristic Approach,Machine Learning, Deep Learning Algorithms)
- Sıfırıncı gün atakları önleme sistemi ile entegrasyon (Zeroday Protection - APT)
- Ağ atak önleme ve güvenlik duvarı modülü (Host IPS – Firewall – Threat Procetion Modules)
- Uygulama kontrolü (Dynamic Application Control)
- Gelişmiş Cihaz kontrolü (Advanced Device Control)
- IOC tespit ve engelleme (Threat Feed)
- Veri sızıntısı önleme sistemi ile entegrasyon (DLP Integration)
- Mobil Cihaz Güvenliği
DESistem son kullanıcı ve sistem güvenliği başlığı altında kurumların ihtiyaçları olan, sektörel regülasyonların (KVKK, PCI/DSS, GDPR, BDDK, EPDK, SPK, YÖK, sivil havacılık, rekabet kurumu) gerekliliği karşılayan yerli ve global üreticiler ile profesyonel çözüm önerileri sunuyor.
Kıdemli ve güvenilir danışmanlarımızla birlikte kurumların ihtiyaçlarına çözümün (yazılım , donanım ) yanında profesyonel hizmet modeli , danışmanlık ve eğitim , kurulum ve bakım hizmetleri kapsamında uçtan uca destek vermekteyiz. Bu alandaki teknolojiler;